Anàlisi del OnePlus 3T

De telèfons intel·ligents xinesos n’hi ha molts i de tots els preus. Des de cost alt com els Huawei fins a marques com UMY o Elephone, amb un cost molt competitiu per les prestacions que ofereixen. Avui us portem el que segurament sigui el telèfon intel·ligent xinès de l’any 2016. La revisió, una posada al dia del ja molt top OnePlus 3, el OnePlus 3T.

OnePlus 3T, característiques principals

La gent de OnePlus no ha volgut canviar gaire el que ja funcionava. Aquest 3T ens ofereix una pantalla de 5’5 polzades AMOLED 16:9 amb ressolució FullHD (1080p). Les dimensions molt bones (152’7mm X 74’mm7 X 7’35mm) amb un pes de 158 grams. El cos és d’alumini ionitzat amb dos colors disponibles, GunMetal i Soft Gold.

Interiorment, tenim una autèntica bèstia, amb un processador de quatre nuclis Kryo dos dels quals van a 2.35Ghz i els altres dos a 1.6Ghz. Tot això amb un chipset Snapdragon 821 amb una GPU Adreno 530 i ni més ni menys que 6GB de RAM LPDDR4. L’emmagatzemament intern es queda en 64GB per amdós models i de 128GB per al model GunMetal sense possibilitat d’augmentar-ho amb una microSD. Tenim USB 2.0 Type-C, connector per auriculars de 3.5 mm i doble ranura per a targetes microSIM.

Dash charge, bateria per a tot un dia en 30 minuts

DashCharge és com OnePlus ha anomenat la seva tecnologia de càrrega ràpida, una càrrega que funciona molt bé. Aquest sistema transporta més corrent que cap altre (5V, 4A) i ho combina desplaçant el sistema de gestió i dissipació de l’energia al carregador. Així, augmentant l’amperatge i no el voltatge aconsegueixen reduir la temperatura, fent que el terminal rebi el mínim excés de temperatura.

Gràcies al nou sistema DashCharge, podreu carregar el vostre terminal a la vegada que l’utilitzeu sense por a patir sobreescalfament.

La bateria és de 3400 mAh, incrementant-la 400 mAh a la del One Plus 3 original. Aquesta bateria extra, tot i semblar un increment lleu, es fa notar, i molt, al final del dia. A més, han aconseguit incrementar la bateria sense alterar-ne el pes, cosa que s’agraeix, tenint en compte terminals xinesos que he pogut provar els quals tenen bateries de més de 4000 mAh, amb un increment considerable del pes.

Càmera, 16MP tant davant com darrera

Un dels punts on el One Plus no pot competir amb la resta de la gamma alta és la càmera. El terminal té una càmera posterior de 16 megapíxels amb sensor Sony IMX 298 f/2.0. És capaç de gravar vídeo 4k a 30 frames per segon i a càmera lenta amb una resolució de 720p a 120 frames per segon. Com podeu veure a les imatges, aquesta sobresurt del dispositiu. Per evitar rascades, OnePlus ha cobert la lent amb safir. Aquesta compte amb un estabilitzador d’imatge OIS (Sistema d’estabilització òptic) i EIS (estabilitzador d’imatge electrònica), HDR automàtic i control manual pels més experts en fotografia.

Pel que fa a la càmera frontal, tenim un sensor Samsung 3P8SP de 16 megapíxels f/2.0 capaç de gravar vídeo FullHD a 30 frames per segon. Aquesta només tindrà EIS, però inclou una funció de captura de somriures la qual farà una foto al detectar un somriure, funció ja molt estesa en d’altres dispositius. Si quelcom és destacable a nivell de càmera és el selfie. La càmera frontal funciona realment bé en comparació a d’altres telèfons (inclosos gammes altes) que hem pogut provar.

Si bé cal destacar la frontal, la càmera posterior no és premium del tot. En condicions de poca lluminositat no treu tot el rendiment que voldríem, tot i que en bones condicions de fotografia treu unes fotografies més que decents i l’estabilitzador funciona prou bé. Us deixaré unes quantes fotografies fetes amb el terminal per a que ho veieu vosaltres mateixos i en tragueu conclusions.

Un lector dactilar impecable

Si quelcom funciona a les mil meravelles en aquest terminal és el sensor dactilar. Ràpid, còmode, ubicació perfecte. La sensació que arriba a oferir (ja des del One Plus 3) és immillorable. Aquest, a la vegada es fa servir com a botó Home i no necessitem tenir el mòbil despert per tal d’utilitzar-lo, en posar el dit a sobre del lector, el terminal ens detecta l’empremta i es desbloqueja en qüestió de mili segons.

L’altaveu està ubicat a la part inferior del telèfon, al costat del connector USB Type-C. La potència i la qualitat del so és molt bona, tot i que la ubicació (sota la meva opinió) no és la millor que podem trobar-nos.

Sensors per a tots els gustos

A banda dels sensors que tenim a tots els telèfons i que per suposat també té el One Plus, hi hem d’afegir un component hardware que pocs Androids tenen i que sí incorpora iPhone, un botó físic per silenciar el telèfon. En aquest, no només tenim dues posicions (so i vibració), en tenim una tercera la qual posa el terminal en mode no molestar, fent que no ens arribin notificacions de cap aplicació (a menys que ho configurem per, per exemple, només rebre trucades d’un contacte específic).

Un aspecte a mencionar és el mode butxaca. Si bé no és una funcionalitat nova, m’agradaria comentar que és una de les que millor he vist funcionar. Com sabreu, fa servir un sensor de proximitat ubicat al frontal del terminal per determinar si tenim el telèfon enganxat (per exemple) a la cara en una trucada i bloquejar la pantalla. En el mode butxaca, detecta quan el tenim guardat a aquesta i realment funciona de meravella (amb anterioritat, ho he provat en algun Bq, LG o Sony i no acabaven d’anar del tot bé, o si més no, no tant bé com en aquest One Plus).

Oxygen OS 4

La capa de personalització que integra One Plus s’anomena Oxygen i funciona a sobre d’Android Nougat 7.0. Aquesta ens ofereix algunes millores respecte a la UI stock d’Android, com personalitzar les icones d’accés ràpid, canviar la mida i la imatge de les icones, afegir contrasenya o verificació dactilar a les aplicacions individualment o la utilització de gestos personalitzat per a realitzar diferents accions.

A més, si ens desplacem a la pantalla de la dreta, ens trobarem amb Shelf, on hi trobarem diferents Widgets que ens permetran realitzar accions ràpides. A més dels que ja incorpora (contactes freqüents, temps, notes…), hi podrem incloure els que hi vulguem nosaltres.

El veredicte

Sense por a equivocar-me, crec que estem davant d’un dels millors terminal de 2016. Unes excel·lents especificacions hardware, un Oxygen que funciona molt fluït, intuïtiu i molt agradable a la vista. A més, una bateria que es carrega al 100% en poc més d’hora i mitja i amb la qual arribem de manera sobrada al final del dia, un sistema de càrrega que és una meravella, el millor lector dactilar que es pot trobar fins ara…

El One Plus 3T el podeu comprar per 439€ en versió de 64GB i a 479€ en versió de 128GB (actualment fora d’estoc).

Crec que aquest One Plus és un dels pocs terminals els quals pots recomanar sense por a equivocar-te. La relació qualitat-preu és la millor del mercat. De les poques coses a retreure-li és la càmera, la qual té molt marge de millora.

Per acabar, dir-vos que, si teniu un OP3, no compreu el 3T. No val la pena canviar-lo per només dues diferències com el processador (Snapdragon 820 – 821) i els 400 mAh extres de bateria.

Per a més informació | OnePlus

Deixa un comentari