Per què odio Wallapop

Vagi per endavant que tinc molt respecte per tot l’equip que fa possible Wallapop. Han fet un producte molt seriós i ben pensat des del punt de vista tècnic i han sigut prou hàbils per establir-se com la plataforma de compra-venda de facto a l’estat espanyol. Deixeu-me ser més concret: no odio Wallapop, odio els seus usuaris.

Perquè per més plataforma que tinguis, un es cansa. Es cansa d’haver de suportar una manera de fer rastrera, deshonesta i pesada. Jo entenc que la gent vulgui vendre’s coses i treure’n quatre calerons que sempre ajuden a final de mes, però ni això ni l’anonimat de la xarxa justifica actituds cretines. No tot s’hi val.

Estic cansat d’haver de suportar l’actitud rastrera, deshonesta i pesada de la gran majoria d’usuaris de Wallapop.

Totes les captures de pantalla que publiquem en aquest article les he fet jo mateix en un matí, i en la majoria de casos no m’ha calgut ni fer servir la cerca. He trobat aquestes meravelles directament a la pantalla inicial, en altres paraules, no són ni molt menys casos aïllats.

Primer de tot, tinc una proposta: una aliança DIECRAE-Wallapop. No és que es vegin faltes d’ortografia, gramàtica i sintaxi. No. Es veuen veritables atrocitats cap a la llengua. Per tant, no estaria malament que quan et fessis un compte d’aquesta plataforma, t’enviessin a casa un exemplar del diccionari. I a mi que em perdonin, però de quina manera he de confiar amb una persona que no sap ni escriure XXX?

Però és igual. Després de superar aquesta barrera lingüística, et disposes a comprar alguna cosa necessària. D’utilitat. D’aquelles que realment sents pena per la gran pèrdua que suposarà pel venedor aquesta transacció. Estic parlant, com no, d’una caixa de mòbil buida.

D’acord, val. No voleu la caixa de l’iPhone. Vosaltres el que voleu és l’iPhone nou. Aneu a l’Apple Store i us adoneu que val quasi 1000€. Us rendiu? No. Compreu un iPhone precintat per 600€, que SEGUR QUE NO ÉS ROBAT. En el millor dels casos, només us atracaran quan l’aneu a recollir.

Però una cosa està clara: un iPhone robat no té classe. Si has de tenir alguna cosa robada, com a mínim, que sigui exclusiva. Per exemple, una rajola del terra barceloní? Fet. Ada, no t’enfadis.

Ara imagineu-vos que teniu la vostra flamant rajola, la porteu a casa i us cau amb tan mala sort que us trenca la persiana. Una vegada més, Wallapop al rescat. Sempre tot en negre, un simpàtic tècnic us ve a arreglar les vostres persianes manuals amb motor. Però si a aquestes alçades teniu una persiana amb motor però l’obriu manualment, primer busqueu un psicòleg. Això sí: si amb una mica de sort us toca el noi de la foto, amb el seu pentinat també us escombrarà el terra.

El problema que té Wallapop, però, és que està morint d’èxit. Hi ha tants productes que quasi és impossible destacar. Per això, han aparegut els genis que són capaços d’enganyar l’algorisme de cerca i posicionament mitjançant un ús completament desaparcebut i dissimulat de paraules clau. Aviam qui és capaç de riure’s ara dels experts en SEO.

No és un secret que en el nostre país les coses no funcionen. Les llistes de l’atur no donen feina a quasi ningú, i és per això que els més audaços ja inunden Wallapop: no es limiten a demanar feina, no retribuïda, per cert, sinó que a més ho fan amb una samarreta que no se sap ben bé d’on surt. La pregunta és: se la posen pel carrer?

Val. Estic d’acord que aquesta proposta és molt genèrica. És evidentment millor degradar la professió de programador i col·laborar en l’imaginari col·lectiu de “em fas una pàgina web que a tu no et costa res”. Probablement et farà l’aplicació per 300€, però us garanteixo de totes totes que és un desenvolupador mediocre i que l’aplicació que sortirà no aspirarà ni a xurro.

I finalment, entrem a la meva secció preferida de Wallapop: els cotxes. Sembla ser que últimament ha aparegut una plaga de BMW desballestats, dels quals ronden les peces per tot arreu. Ara, allò de “robar-lo i vendre’l a peces” és més fàcil que mai. Només un exemple:

Però certament, per què conformar-se amb un BMW quan pots tenir una versió tunejada del cotxe fantàstic?

Conclusió: estem rodejats de gent molt curiosa. Internet en general i Wallapop en particular faciliten especialment a aquest tipus de persones, expressar les seves particulars opinions. Encara que sigui venent les seves particulars coses.

Abans d’acabar, sí que faré un suggeriment a nivell tècnic pels enginyers de Wallapop (i fet des d’un company de professió): les notificacions (sobretot les push) funcionen força malament. No conec la implementació i per tant no sé ben bé com solucionar-ho, però estaria bé fer-hi un cop d’ull.

A més, avui sembla que han patit una estona de downtime. Un altre consell: si heu de fer migracions, amics de Wallapop, feu-les a les 4 de la matinada. És més pràctic.

Acabo amb una última meravella que no cal comentar.

Encara més odi | Visto en Wallapop

Deixa un comentari