Apple News, com és?

No, no vull que jutgeu sense haver-ho provat. Apple News és un lector de notícies les quals les triem nosaltres en un menú perfectament elaborat i funcional.

No existeix ja una aplicació similar? Buf, n’hi ha a puntades pero com sempre, si Apple ho fa, ho farà bé i amb News podem dir que no té rival disponible per a iOS.

És curiós que des del ja oblidat Google Reader no tenia un lector de notícies unificat. És un gran hit aconseguir que torni a confiar en un lector de notícies on poder trobar-ho tot (fins ara feia servir Twitter ja que cap era el prou atractiu per a mi).

Apple News o com enamorar per la vista

Obrir, triar i començar a llegir. Sense registre, sense dificultats i d’una manera neta i ordenada.

Sembla difícil avui dia que una aplicació no contingui publicitat, no sigui ronyosa i sigui útil. Pero encara que a Espanya no està disponible, l’hem provat i us volem transmetre el que ens ha semblat.

L’aplicació té total integració amb 3D Touch, s’actualitza de manera normal o podem forçar nosaltres l’actualització i el menú es divideix en per tu, Preferits, Explorar, Cercar i Guardats.

Podem dir que són les parts essencials de l’aplicació i que no necessitem més.

En la primera, Per a tú, on veurem les notícies que nosaltres hem seleccionat dels mitjans que volem seguir en aquest moment.

La segona, Preferits, on veurem els nostres canals preferits com jo tinc els que observeu a l’esquerra de l’entrada. Osigui The Verge, 9To5Google i més.

La tercera part és l’explorador, on l’aplicació d’Apple ens ensenya diferents mitjans de comunicació nous i ens permet agregar-los al nostre “feed” o mur principal.

El cercador, no cal nomenar-lo, on podem cercar el que necessitem saber i sempre que vulguem i per últim el Guardat. Lloc on trobarem els articles que hem seleccionat per guardar i llegir després.

En conclusió, Apple ha aprofitat la sortida de Google del món dels agregadors de notícies i ha presentat les seves credencials en lletres majúscules.

De moment no està disponible a Catalunya, pero arribarà en breus.

La premsa tradicional en contra

No fa gaire il·lusió als diferents mitjans de comunicació ja que un dels seus “TOP” és que no integra la publicitat abusiva i penosa que fa deixar de llegir (de fet, no llegeixo cap mitjà català/espanyol en el seu lloc web per la quanitat de publicitat que intenta fer-nos menjar).

 

Vosaltres com ho feu per seguir els mitjans de comunicació? Quina aplicació teniu com a referent? Podeu trobar més informació sobre Apple News en el seu lloc web.

Deixa un comentari