Primeres impressions del LG G6

Avui LG ha presentat al MWC la sisena iteració de la seva gamma G, els terminals estrella de la marca. Es tracta del llargament anticipat LG G6, que pretén intentar recuperar el mal regust de boca que va deixar el seu predecessor, el G5.

La principal aposta del G5 va ser el seu disseny modular, on s’hi podien afegir una mena d’accessoris que ampliaven les funcionalitats del dispositiu. És ben sabut que no va acabar massa bé i que el G5 no va ser precisament un èxit de vendes. El mòbil que ens presenten aquest any és, doncs, radicalment diferent.

Diferent perquè la filosofia de disseny pretén, citant LG textualment, tenir un mòbil més petit amb una pantalla més gran. Durant la presentació han fet molt èmfasi en el fet que els usuaris demanen aquesta contradicció. Per a assolir-ho, LG s’ha inventat el concepte de pantalla Fullvision, que permet fer servir un mòbil de 5,7″ amb una sola mà.

Tot i no ser estrictament així, és cert que el mòbil és substancialment més petit que els seus competidors de mida similar. Ho han aconseguit eliminant marges i elements innecessaris. La veritat és que el dispositiu és molt bonic, molt ben acabat i molt còmode de fer servir.

La construcció, completament metàl·lica, és del millor que hem vist a nivell de disseny industrial últimament. És resistent a l’aigua i la pols (l’habitual IP67), i a més, LG ha fet especial èmfasi en que és molt resistent i durable amb el temps.

La gran part de la presentació ha girat al voltant de la nova pantalla i la usabilitat de la mateixa. Es tracta, com dèiem, d’un panell QHD+ (2880 x 1440 / 564ppi) amb la relació d’aspecte 18:9. Aquesta relació d’aspecte és un pèl més allargada que l’habitual 16:9, i és la que es fa servir amb molts continguts cinematogràfics. Veurem si la resta de fabricants i creadors de contingut segueixen aquest model i com s’adaptaran els continguts actuals a la pantalla del G6.

Una cosa que m’ha semblat molt interessant del discurs de LG ha sigut el fet que han remarcat (possiblement entonant el  mea culpa) que de vegades els fabricants es centren massa en característiques que innoven per innovar i no en fer bé els bàsics. Per això la presentació s’ha centrat en la pantalla del terminal, molt bona, en la seva ergonomia i construcció, també molt bona, i en la seva càmera, també preparada per competir amb els millors.

LG continua amb la seva aposta pels sistemes de doble càmera, però aquest any han posat dos sensors iguals (no com al V20, que un era de només 5MP) amb diferents òptiques (una gran angular i una tele, similar al què fan els iPhone). Això permet que la transició entre les dues òptiques sigui més fluïda i es puguin combinar imatges per a un resultat final millor.

Finalment, destacar que el G6 és el primer terminal que no fabrica Google en incorporar el Google Assistant. El G6 corre Android 7.0 Nougat amb la capa de personalització a sobre, però això no impedeix que, fent una pulsació llarga al botó home, accedim al sistema d’intel·ligència artifial dels de Mountain View.

Per cert: el processador és el Snapdragon 821, i només se n’ha parlat un minut a la presentació. Potser perquè no interessa que es vegi que incorporen un SoC un pèl antic. Veurem com es comporta en les nostres proves de rendiment.

Per tant, les primeres impressions són bones. Un dispositiu més simple, més bonic, amb una càmera millorada i una pantalla excel·lent. Quan disposem d’un terminal per a fer l’anàlisi en profunditat, us n’acabarem de donar tots els detalls.

Finalment, us deixem una infografia que ha preparat LG resumint les principals característiques del dispositiu.

Deixa un comentari